РЕНC ПРОТОКОЛ

Зоран Дерновшек, истражувач и иноватор

Што е РЕНС

ДЕТОКСИФИКАЦИЈА

   

За основна детоксификација, двојна превентивна доза е соодветна.  Дополнително, неколку суплементи се земаат за да се забрза детоксификацијата со потпора на бубрезите и црниот дроб. Основната детоксификација е соодветна за сите кои немаат дополнителни проблеми како генетски дефекти, недостаток од витамини и минерали, висока интоксификација во дигестивниот тракт или мозокот.

Ова последново бара лично „скроена“  форма на детоксификација и треба да се консултира и контактира детоксификациски практиционер.

Сите формули можат да се користат за детокс кои се РЕНС капки. Подолу ќе го научите процесот да се определи оптималем тип на капки за вашите потреби.

  • Формула Х (ладно цедено маслиново масло) е основната формула, специјалната е Х АЦ (масло од кајсиена јатка), формулата ХХ+ е зајакната и слична формула (микс од растителни масла) со органски сулфур (МСМ) додаден во верзијата Ф, за полесно отстранување на глифосфатите.

  • Формула ХН (екстра ладно цедено маслиново масло) формула е основната формула, специјалната е ХН АЦ ( масло од кајсиена јатка), ХН+ формулата е зајакната и слична формула (микс од растителни масла), и органски сулфур (МСМ) е додаден во верзијата Ф за полесно да се отсрани глифосатот, и во ФС верзијата ЦБД е додадено за отстранување на алергии на храна.

Пресметката со тежина се користи, запомнете дека најсоодветна доза е 6-12 капки од момент на примена. Пресметката ни ја покажува препорачаната дневна превентивна доза.

 

За возрасни (Х или ХФ верзијата, исто и за ХН), лична тежина во кг. поделена со  7 се зема во обзир и заокружена како бројка, Бројот добиен претставува број на капки кои треба на дневна основа да се користат.

За возрасни (ХХ+ или ХХ+Ф верзија, исто и за ХН+) лична тежина во кг, поделена со 14 се зема во предвид и резултатото се заокружува. Добиениот број претставува број на капки кој се конзумираат дневно.


Превенција
Детоксикација
Aутизам
Kарцином
Антивирус
Aвтор
Медиуми
Контакт
Корисни врски
 

За големи деца (Х БК или Х БК Ф верзии, исто и за ХН БК) лична тежина во кг поделена со 3.5 се зема во обзир и се заокружува. Бројот добиен претставува број на капки конзумирани дневно.
За големи деца (верзија ХХ БК+ или ХХ БК+Ф, исто и со ХН БК+) лична тежина во кг поделено со 7 се зема во обзир и резултатот се заокружува. Добиениот број претставува број на капки за дневно конзумирање.

  

За млади деца (Х ЈК или Х ЈК Ф верзии, исто и за ХН ЈК) лична тежина во кг поделена со 1.5 се зема во предвид и е заокружена. Добиениот број го претставува бројот на капки кој се конзумират дневно.

За млади деца (ХХ ЈК+ или ХХ ЈК+ Ф верзии, исто и за ХН ЈК+), лична тежина во кг поделено со 3 се зема во обзир, заокружувајќи го резултатот нагоре до цел број. Бројот добиен претставува колку капки дневно се конзумираат.

  

 
 

Користење на натриум аскорбат (Na цитрат, може да е и Ca или Mg цитрат), регуларно ( 2-3х дневно), 75-100мг/кг телесна маса.

3-5 минути пред големи оброци, мала лажичка маслиново ладно цедено масло исто така се зема.

Исто така се препорачува да се јадат цитрусни овошја (мандарини) и лубеница, но не во преголеми количини.

 

Поради тоа што ова се повисоки дози, целосната дневна доза се постигнува постепено.

  • за возрасни, дневната доза се зголемува секој 3-5 дена

  • за деца, дневната доза се зголемува секој 5-7 дена

  • се започнува од 40-60% од пресметаната дневна доза, зголемувањата се во чекори од 10-20% до постигнување на целата доза.

  • типично, протоколот се зголемува:3-6 месеци на Х (ХХ+) формула најмалку 3 месеци на ХН (ХН+) формула, а потоа на ХН+ФС формула. Транзицијата од ХН+ на ХН+ФС е следната: почнува од 60-70% од претходната целосна доза и се зголемува во10-15% зголемувања.

 
 

АПЛИКАЦИЈА

     

Протресете го шишенцето добро и ставете капка на вашиот прст. Нанесите ја капката на непцето или ставете ја под јазик. Ако капката не е црна, не сте го промешале доволно шишенцето. Исклучок е со ЈК верзијата каде капките се посветли.

Исто така можете да проверите дали сте промешале добро доколку го превртите наопаку шишенцето и ако погледнете кон светлост, дното треба да е прозирно.

 

Капките вообичаено се земаат навечер, пред легнување, барем 60 мин после земени други медикаменти или суплементи. 15 мин пред и после користење на капките немојте да пиете или јадете нешто.

 

При терапија, препорачливо е да водите дневник за да ви помогне колку што е потребно да се промени (индивидуализира) протоколот.

 

Дневникот мора да содржи: последователен ден на терапија, датум, број и тип на капки и истото ова и за медикаменти, кус опис на набљудувањата (она што е различно од вообичаеното).

 

Дозирање во домашни услови вообичаено се прави со премачкување на капките на предното непце или со ставање на капките под јазик во траење од 3-5 мин ( за формите од прашок+масло итн.) Дневното дозирање воспоставува оптимална доза во крвта во период од една недела на регуларно користење) РЕНС е ефективен приближно една недела откога се користел, неговиот  полуживот е 3-4 дена, а се елиминира целосно после 10-14 дена).

 
 

 

 
 
 
 

ОДРЕКУВАЊЕ

Сите информации на овој профил се за цел само да се информира. Ги поттикнувам сите посетители на страницата да ги потврдат информациите во други релевантни извори. Пациентите и оние кои го користат РЕНС треба да се консултираат за можноста за користење на РЕНС со нивните доктори. Информациите на оваа страна нема за цел да ги замени информациите кои ги добивате од вашите доктори.

Авторот и сопственикот на оваа страна не е доктор ниту исцелител а информациите кои се дадени тука е како резултат на користење и развивање на протоколи кои се современи и можат да се комплементираат. Би сакал да посочам кога се користат протоколи неопходно е да се земе во предвид дека сите сме различни луѓе и дека истата доза не мора да кореспондира за секого според основната информација. Во случаи каде има разлики контактирајте со оној кој ви го дал протоколот за да се прилагодат дозите.

Авторот не превзема одговорност за можни компликации во случај на неправилно користење на протоколот или РЕНС формулата.

РЕНС продуктот е тестиран во сертифицирана лабораторија за безбедност и чистина, производство и дистрибуција според ХАСАП принципите.
 
 

Авторски права @ Зоран Дерновшек 2020 година