РЕНC ПРОТОКОЛ

Зоран Дерновшек, истражувач и иноватор

Што е РЕНС

ПРЕВЕНТИВНА УПОТРЕБА

 

Помали дневни количини се соодветни за превентивно користење. Вакво користење му помага на телото да се детоксифицира по лесно и истотака му помага да се зголеми издржливоста преку достава на дополнителен кислород и успорување на активноста на млечната киселина и на CO2.

За превентивно користење на РЕНС капкте, се препорачува да се користи Х или ХН формула, истотака и во верзијата Ф.  И двете формули користат ладно цедено маслиново масло како додаток.

  • Формулата Х е основната детоксификациска формула,  а со Ф е додаден и органски сулфур (МСМ) за полесно отстранување на глифосфатот.

  • ХН формулата беше креирана поради потребата да се делува на дигестивниот систем како дополнение на детоксификацијата на телото. Во верзијата Ф, органски сулфур (МСМ) е додаден.

  • Сите капки се направени во верзија за возрасни (над 50кг лична тежина), за големи деца (20-50 кг лична тежина) и за млади деца (до 20 кг лична тежина)

За превентивно користење, се користи пресметка со тежината, земајќи во предвид дека најточна доза е 6-12 капки од апликација. Пресметките ни ги покажуваат препорачаите превентивни дози.

 

За возрасни (Х или ХФ верзијата, исто и за ХН), личната тежина во кг поделена со 14, се зема во обзир а резултатот се заокружи на цел број.  Добиената бројка претставува колку капки треба дневно да се земаат.

За големи деца (верзиите Х БК или Х БК Ф, исто како и за ХН БК), Лична тежина во кг поделено со 7, се зема во обзир а резултатот да се заокружи на цела бројка. Добиената бројка претставува колку капки треба дневно да се земаат.

За мали деца (верзии Х ЈК или Х ЈК Ф, исто и за ХН ЈК), лична тежина во кг поделено со 3, се зема во обзир а резултатот да се заокружи на цела бројка. Добиената бројка претставува колку капки треба дневно да се земаат.


Превенција
Детоксикација
Aутизам
Kарцином
Антивирус
Aвтор
Медиуми
Контакт
Корисни врски
 

Протресете го шишенцето добро и капнете ги капките на прст, потоа нанесете го на непцето или ставете ги под јазикот. Ако капките не се темни тогаш не сте го протресле шишенцето доволно долго. Исклучок е со ЈК верзијата каде што капките се посветли.

Исто така можете да проверите дали е добро промешано со превртување на шишенцето наопаку и ако погледнете кон светло, дното треба да е транспарентно.

 

Капките вообичаено се земаат навечер, пред легнување, барем 60 мин после земање на други медикаменти. 15 мин пред и после земање на капките немојте да пиете или јадете.

 

 
 

РЕНС кремите се базирани на РЕНС Х формулата и може да се користат посебно или во комбинација со капките. Во случај да ги комбинирате со капките, кремата може да се примени до 10% а во случај да се користи само таа на површина до 25% на кожата од употреба.

 

Кремата функционира синергично со капките, го зголемува ефектот на РЕНС формулата на посакуваниот дел од телото. Кремите се чуваат на температури кои не надминуваат 25 степени Целзиусови, а во повисоки температури тие преминуваат во течна состојба. Доколку ги држите во фрижидер им го зголемувате рокот.  

 

Кремите истотака се корисни за децата, и може да се користат заедно со соодветни капки.За деца се препорачува да се користи РЕНС Х С кремата.

 

Видови на РЕНС креми

  • РЕНС Х С Сензитивни, се базираат на чисто кокосово масло кое може да се јаде, за примена на најсензитивни делови од телото и за деца.

  • РЕНС Х Б Убавина, базирани на кокос, шиа и кокосово масло, за дневна нега на остарена кожа, после сончање или други оптоварувања на кожата.

  • РЕНС Х Н Неутрално, се базира на фармацевтска бела помада како основа, за нега на сензитивни делови од телото.

  • РЕНС Х БР Регенерација на изгореници, базата е од фармацевстка помада, за грижа на оштетени делови од телото, за изгореници и за алергии.

  • РЕНС Х АС Против лузни, за елиминирање на лузни и сцврстнати делови на телото, пр. на петици

Доколку случајно ја изложите кремата на повисоки температури и тие станат течни, протресете ги ( притоа да се добро затворени) и ставете ги во делот од фрижидерот за заледување едно 15 минути а потоа ставете го во фрижидер барем 30 мин. Кремата повторно ќе можете да ја користите.

 
 

   

РЕНС спрејови се прават на база на РЕНС Х формулата. Како правило, се користат само тие или во комбинација со креми.

 

Видови на РЕНС спрејови

  • РЕНС H SY D Дентален, се користи кај стоматолозите, а се базира на масло од сусам.

  • РЕНС H SY S Систем, за општа употреба, базирано на авокадово масл

 
 

 
 

ОДРЕКУВАЊЕ

Сите информации на овој профил се за цел само да се информира. Ги поттикнувам сите посетители на страницата да ги потврдат информациите во други релевантни извори. Пациентите и оние кои го користат РЕНС треба да се консултираат за можноста за користење на РЕНС со нивните доктори. Информациите на оваа страна нема за цел да ги замени информациите кои ги добивате од вашите доктори.

Авторот и сопственикот на оваа страна не е доктор ниту исцелител а информациите кои се дадени тука е како резултат на користење и развивање на протоколи кои се современи и можат да се комплементираат. Би сакал да посочам кога се користат протоколи неопходно е да се земе во предвид дека сите сме различни луѓе и дека истата доза не мора да кореспондира за секого според основната информација. Во случаи каде има разлики контактирајте со оној кој ви го дал протоколот за да се прилагодат дозите.

Авторот не превзема одговорност за можни компликации во случај на неправилно користење на протоколот или РЕНС формулата.

РЕНС продуктот е тестиран во сертифицирана лабораторија за безбедност и чистина, производство и дистрибуција според ХАСАП принципите.
 
 

Авторски права @ Зоран Дерновшек 2020 година