РЕНC ПРОТОКОЛ

Зоран Дерновшек, истражувач и иноватор

Што е РЕНС

РЕНС ПРОТОКОЛ ЗА РАК

 

Во третманот на рак, може да се користат повеќе протоколи во исто време, улогата на РЕНС протоколот е да ги детоксифицира и возобнови оштетените делови од телото побрзо. Пред да се користи комбинација на протоколи, задолжително е да се провери дали се компатибилни едни со други.
 

Ви препорачувам да соберете прво основни информации и да ги доставите до РЕНС практикувачот.

 • Историја на болеста

 • Опис на моменталната ситуација

 • Медицинска историја

 • Возраст, пол,висина, тежина

 • Медикаменти кои треба да се земат ( вид, доза )

 • Останато ( терапии, резултати, итн. ) кои се спроведуваат или се спровеле откога е првпат посомневано на болеста

Според откритијата на Германскиот научник Д-р Ото Хајнрих Варбург (1883-1970) од 1923 (поради тоа и му беше доделена Нобелова награда во 1931) следново е главната причина за анаербниот изглед на клетките на ракот. Недостаток на кислород и закиселување се две страни на истата паричка: ако некој го има едното, го има и другото. Ако лишите здрава клетка од 35% на својот кислород, може да биде претворена во клетка со рак во период од два дена. Сите нормални клетки имаат апсолутна потреба за кислород, а туморите можат да живеат без тоа. Тоа е правило без исклучок.

 

Кај ракот, најголемиот ризик доаѓа од метастазирање кое кога се шири низ телото од тумори и предизвикува нови области од некрофилно( мртво) ткиво или тумори, кои истовремено го исцрпуваат организмот, а ако ова исцрпување отиде предалеку, следи смрт. Па така првиот дел од терапијата е посветена на борба против метастазите, а паралелно се обидувате да навлезете и да го уништите туморот. Туморите креират област на закиселеност околу надворешните краеви кое го спречува имуниот систем успешно да се справи со нив. Поради тоа, дури и црвените клетки не можат да достават кислород до оваа област и таа останува анаеробна.

Слични проблеми беа разрешени од онкологот од Рим, Д-р Тулио Симончели, кој вбризга физиолошки раствор со додаток на сода бикарбона директно во туморот. Неговата теорија е дека ракот е предизвикан од габа Кандида.


Превенција
Детоксикација
Aутизам
Kарцином
Антивирус
Aвтор
Медиуми
Контакт
Корисни врски
 

  

Пресметката на тежината се користи за да се применува,имајќи на ум дека најточна доза е 6-12 капки од примена. Пресметката ни ја дава дозата кој ани е потребна. Првата фаза вообичаено трае 1-3 месеци.

 

За возрасни (Х АЦ или Х АЦ Ф верзии, исто и за ХН) лична тежина во кг поделено со 7 се зема во обзир и се заокружува. Добиениот број на капки се зема 3 пати на ден во првата фаза и барем 2 пати на ден во втората.

    

За големи деца (верзии Х АЦ БК или Х АЦ БК Ф, исто и за ХН АЦ БК) лична тежина во кг поделена со 3.5 се зема во обзир и се заокружува. Добиениот број на капки се зема 3 пати на ден во првата фаза и барем 2 пати на ден во втората.

 

За млади деца ( верзија Х АЦ ЈК или Х АЦ ЈК Ф, исто и за ХН АЦ ЈК) лична тежина во кг поделена со 1.5 се зема во обзир и се заокружува. Добиениот број на капки се  зема 3 пати на ден во првата фаза и барем 2 пати на ден во втората.

 
 

  

Користење на натриум аскорбат (Na цитрат, може исто и Ca или Mg цитрат), регуларно (2-3х на ден), 100-120мг/кг телесна маса. За болки, оваа доза може да се земе еднократно а доколку не е подобро може да се повтори по 15 мин, а потоа е задолжително да се направи 4ч пауза.

Максимална дневна доза може да достигне и 10х од регуларната доза, но кога се дозира над 3х дневна доза, мултивитамини и милти минерални пијалоци би требало да се земаат.
 

3-5 мин пред обилен оброк, мала лажичка на ладно цедено маслиново масло се зема истотака.

 

Користење на цитруси (мандарини) и лубеница се препорачува.

Се препорачува да се користи мелено и лупено индустриско масло од коноп. ЦБД може да се додаде а ТХЦ не се препорачува.

Разумно е да се воведе делумна диета. Бел шеќер, црвено месо, месо од големи морски риби се елиминира.

Барем 50% на сирова храна ( овошја и зеленчуци) би требало да се вклучи во неделната исхрана.

 

ЧИСТЕЊЕ НА ОВОШЈЕТО И ЗЕЛУНЧОКОТ ПРЕД ДА СЕ КОРИСТИ

 

Натопете го овошјето и зеленчукот во топла вода со една супена лажица на сода бикарбона за 10-15 мин пред да го користите, потоа измијте го под млаз вода. Ова ги елиминира најголемиот дел од отровите од обвивката.

    

Поради тоа што користиме високи дози, целосната дневна доза се постигнува постепено ( побрзи зголемувања се користат кај поагресивни форми на рак)

 • за возрасни, дневната доза се зголемува секој 3-5 дена

 • за деца, дневната доза се зголемува секој 4-6 дена

 • Започнува со 20-30% од пресметаната дневна доза ( земена 3х на ден) зголемувањата се во чекори од 10-15% се до целата доза.

 • како правило, протоколот се спроведува барем 3 месеци ( или повеќе ако е неопходно) на формулата Х АЦ Ф (ХН АЦ Ф)  и при 3х дневна доза. Доколку туморот исчезне за овој период, тогаш продолжете со 2х дневна доза со 2х се додека  трае првата фаза.

 • во случај да типот на рак го опфаќа гастроинтестиналниот тракт директно или индиректно, се препорачува користење на ХН АЦ Ф формулата.

 
 

ПРИМЕНА

 

Протреси го шишенцето добро и нанеси капка на твојот прст. Намачкај ја капката на непцето или стави ја под јазик. Доколку капката не е темна не си го протресол шишенцето доволно. Исклучок е ЈК верзијата каде капките се посветли.

Можете истотака да проверите дали е добро промешаносо тоа што ќе го завртите шишенцето наопаку и ќе погледнете во светло, дното треба да е прозирно.

 

Капките обично се земаат барем 60 мин после земање на други медикаменти или суплементи. 15 мин пред и после земање на капките немојте да пиете или јадете.

 

Во терапијата, се препорачува да водите дневник за да ви помогне колку што е потребно да го промените ( индивидуализирате) протоколот.
 

Дневникот мора да содржи: последователниот ден на терапијата, датум, број и вид н акапки а исто ова и за медикаментите, кус опис на набљудувањата ( она што е разлика од вообичаеното)

 

Дозирање во домашна околина вообичаено се прави со намачкување на капките на предниот дел од непцето или со ставање на капките под јазик за 3-5 мин( верзијата каде има прошок со масло). Дневното дозирање воспоставува оптимална доза во крвта со регуларно користење една недела ( РЕНС е ефективен проближно една недела откога се почнало со користење, полу-животот е3-4 дена а се елиминира целосно после 10-14 дена).

   

 
 

 
 

ОДРЕКУВАЊЕ

Сите информации на овој профил се за цел само да се информира. Ги поттикнувам сите посетители на страницата да ги потврдат информациите во други релевантни извори. Пациентите и оние кои го користат РЕНС треба да се консултираат за можноста за користење на РЕНС со нивните доктори. Информациите на оваа страна нема за цел да ги замени информациите кои ги добивате од вашите доктори.

Авторот и сопственикот на оваа страна не е доктор ниту исцелител а информациите кои се дадени тука е како резултат на користење и развивање на протоколи кои се современи и можат да се комплементираат. Би сакал да посочам кога се користат протоколи неопходно е да се земе во предвид дека сите сме различни луѓе и дека истата доза не мора да кореспондира за секого според основната информација. Во случаи каде има разлики контактирајте со оној кој ви го дал протоколот за да се прилагодат дозите.

Авторот не превзема одговорност за можни компликации во случај на неправилно користење на протоколот или РЕНС формулата.

РЕНС продуктот е тестиран во сертифицирана лабораторија за безбедност и чистина, производство и дистрибуција според ХАСАП принципите.
 
 

Авторски права @ Зоран Дерновшек 2020 година