РЕНC ПРОТОКОЛ

Зоран Дерновшек, истражувач и иноватор

Што е РЕНС

АНТИ-ВИРУС (АВД) ПРОТОКОЛ РЕНС

  

Исто го означуваме Анти Вирусниот РЕНС протокол со АВД Протокол РЕНС (АВД = Анти Вирусен Детокс)

Уште од самиот почеток на развојот на првата моја формула, дури и за потребите на пролонгиран ВИНС животни (подлога за животни   спречува смрад и пренос на болести), забележавме ( а подоцна ова и го потврдивме во лаборатории), кога тестираве, користевме примерок од подлогата, дека формулата брзо и ефективно влијае на вируси, бактерии и на мувла. Кога примерокот се става на култура како медиум отпрво ништо не се случува. Но, кога ќе се додаде капка вода на примерокот, формулата ја стерилизира културата во неколку 10милисекунди.

     

Подоцна, кога развојот на РЕНС формулата започна, ова својство прво беше истражено преку примена на отворени рани, што не само спречи загнојување на раните туку истите и побрзо заздравеа. Кога РЕНС формулата се разви во слична форма како што се користи денес ( капки) кон крајот на 2015, почнавме да ја тестираме за различни цели.

    

Кон крајот на 2016, првата појака формула беше развиена. РЕНС ХХ+, кога таа беше тестирана за инфлуенца, формулата ја елиминираше во рок од 4-72ч ( овој голем распон е поради внатрешен биохемиски разлики кај луѓето и различните стадиуми кога ја започнаа терапијата).
  

Последователно, ХХ+ (ХХ+ Ф)и ХН+ (ХН+ Ф) формулите се најуспешни кај вирусни болести од различен тип.Формулите беа тестирани за различни типови на херпес вируси, варичела и големи сипаници- вариола, настинки, морбили и хроничен хепатитис. Времето кое е потребно за да се заздрави или за регенерација на организмот се многу различни а за случаевите на корона вирусите е општо земено многу побрзо од 7 дена.

    

Поради тоа што имаме само нулта случаеви за некој болести ( или највеќе неколку успешни третирања) научни студии и клинички студии се потребни за да се докажат резултатите а тоа треба да се направи од докторите. Ова истото важи и за моменталниот САРС-Ко-Вид2 вирус ( КОВИД 19 ).


Превенција
Детоксикација
Aутизам
Kарцином
Антивирус
Aвтор
Медиуми
Контакт
Корисни врски
 

АВД РЕНС протоколот се користи и како превентива или за лекување.

 

Пресметката со тежината се користи, земајќи предвид дека најточна доза е 6-12 капки од примена. Пресметката ни ја покажува дозата која е потребна.

 

За возрасни (ХХ+ или ХХ + Ф верзии, исто и за ХН+), личната тежина/14 се зема и се заокружува. Бројот на добиени капки се зема двапати на ден за превенција и 3 пати на ден за лекување.

 

За поголеми деца (верзии ХХ БК+ или ХХ БК + Ф, или и за ХН БК+), лична тежина/7 се зема во обзир а резултатот се заокружува. Добиениот број на капки се зема двапати на ден за превенција и 3х на ден за лекување.

За мали деца ( ХХ ЈК + или ХХ ЈК + Ф верзии, исто и за ХН ЈК +) лична тежина/3 се зема  со  нагорно заокружување на резултатот. Бројот на капки добиен се зема двапати на ден за превенција и 3 пати на ден за лекување.

 

Припремаме оптимизирана формула за РЕНС АВД Протокол наречена РЕНС АВД ( верзии: Возрасни, Тинејџери, Млади)

 
 

     

ВКУПНО

  • Користење на натриум аскорбат( натриум цитрат, може и да биде Ca или Mg цитрат) регуларно (2-3х на ден), 75-100мг/кг телесна тежина.

  • 3-5 минути пред голем оброк, мала лажичка на ладно цедено маслиново масло се зема.

  • Се препорачува да се јадат цитрусни овошја ( мандарини) или други овошја

Поради тоа што ова се повисоки дози, целата дневна доза постепено се постигнува.

  • За возрасни, дневната доза се зголемува секој 2-4 дена

  • За деца, дневната доза се зголемува секој 3-5 дена

ПРЕВЕНТИВА

  • почнува од 20-30% од пресметаната дневна доза, зголемувања во чекори од 10-15% до целата доза.

  • пресметаната доза се зема во два дела, наутро и навечер

ЛЕКУВАЊЕ

  • почнува од 15-20% од калкулираната дневна доза зголемувањата се во чекори од 10-15% до целата доза.

  • пресметаната доза се зема во три порции, наутро, попладне и навечер.

 
 

ПРИМЕНА

 

Протреси го шишенцето добро и нанеси капка на твојот прст. Намачкај ја капката на непцето или стави ја под јазик. Доколку капката не е темна не си го протресол шишенцето доволно. Исклучок е ЈК верзијата каде капките се посветли.

Можете истотака да проверите дали е добро промешаносо тоа што ќе го завртите шишенцето наопаку и ќе погледнете во светло, дното треба да е прозирно.

 

Капките обично се земаат барем 60 мин после земање на други медикаменти или суплементи. 15 мин пред и после земање на капките немојте да пиете или јадете.

 

Во терапијата, се препорачува да водите дневник за да ви помогне колку што е потребно да го промените ( индивидуализирате) протоколот.
 

Дневникот мора да содржи: последователниот ден на терапијата, датум, број и вид н акапки а исто ова и за медикаментите, кус опис на набљудувањата ( она што е разлика од вообичаеното)

 

Дозирање во домашна околина вообичаено се прави со намачкување на капките на предниот дел од непцето или со ставање на капките под јазик за 3-5 мин( верзијата каде има прошок со масло). Дневното дозирање воспоставува оптимална доза во крвта со регуларно користење една недела ( РЕНС е ефективен проближно една недела откога се почнало со користење, полу-животот е3-4 дена а се елиминира целосно после 10-14 дена).

 
 

 

Актуелно

 

КОВИД-19 (КВ19) или САРС-КоВид-2 вирус е корона вирус и е познато дека содржи генетски карактеристики на САРС (од лилјаци, најопасниот вид) и ХИВ.

 

Се шири брзо и скриено, главно поради тоа што првата фаза од инкубацијата, која трае од 2-5 дена, го напаѓа само горниот респираторен тракт а симптомите се главно благи, слично на вообичаен грип. Во втората фаза на инкубацијата, која трае од 7-24 дена, ги напаѓа белите дробови и предизвикува знаци на агресивна хронична пневмонија, која прво предизвикува респираторни проблеми а потоа може да ја уништи функцијата на белите дробови. Во излекувани случаеви КТ снимки потврдуваат редуцирана белодробна функција за 20-30%.

 

Помалку е познато дека ХИВ ( СИДА ) била целосно излекувана во минатото, статија искочи во Американски весник во 1974, а потоа за докторот кој го постигна успехот никогаш не се слушна. Во статијата докторот кажа дека го излекувал ХИВ со терапија од зелени алги.

 
КВ19 вирусот се поврзува со истите АЦЕ2 рецептори на макрофагите (бели крвни зрнца) како и на ХИВ и САРС, како и на некој други (ГРП78, ЦД147), па така, беше разумно да се претпостави дека побрзите и појаките на алга базирани РЕНС формули би биле дури и поефективни, што истотака и беше докажано во пракса.  Но, нултата случај е сеуште недокументиран, па би требало да се има барем студија или клиничка студија за да се потврдат позитивните резултати.

 

Истотака не знаеме до кој степен/стадиум на болеста сеуште може да сме успешни ( нултата случај беше веднаш решен откога го доби првиот позитивен тест).  Откога излезе Кинеската студија која тврди дека до 80% се можни грешки ( лажно позитивни) во стандардните тестови ( кои сега се користат ширум светот за КВ19 проверки) нештата се уште по нејасни.

 

Сега е јасно дека вирусот може да остане  во телото барем 38 дена од првата инфекција (крајот на првата инкубациска фаза) и дека отприлика 14% на „повторени случаи“ се појавиле кај оние кои биле третирани.

Поради тоа што инфекцијата ги зафаќа и другите органи, КВ19 тестот може да биде позитивен и во столица, крв или плунка. Во втората фаза на болеста промени веќе се гледаат на КТ снимка на белите дробови.

Ширење: капки или аеросоли ( аеросолното ширење ќе се намали значително при повисоки надворешни температури).

 

Според податоците кои ни се достапни досега, перзистентноста на вирусот е 4ч до 4 дена ( во зависност од подлога и температура).

 

Заразноста се случува откога првата инкубациска фаза е завршена.

 

ПРЕВЕНТИВАТА со РЕНС АВД Протоколот вообучаено го спречува развојот на првата фаза, за дури и да не постане инфективен сем преку можна контактна трансмисија. Тоа може да се избегне преку постојана хигиена и преку постојано дезинфицирање на облеката и обувките кога се враќа дома.

 

Облеката веќе се дезинфицира со нормално перење на барем 40 степени Целзиусови во машина за перење.

ДОПОЛНИТЕЛНО: КВ19 вирусот мутира брзо, најчесто во мали варијации, но има и една поголема, на која и е дадено посебно име. Најдобра превенција е да се зајакне сопствениот имун систем како дополнение на пратење на правилата на епидемиолозите.

 

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Докторите ги предупредуваат сите оние кој примиле сезонска вакцина за грип да останат барем 12 недели откога се вакцинирале во само-изолација, поради  тоа што контраиндикациите од вакцината може да предизвикаат појака форма на КВ19.

Доколку имуниот систем е ослабен или преоптоварен, пр. со вакцини или понекогаш медикаменти, инфекцијата со КВ19 може да биде значајно со повисок ризик, без разлика на годините. Треба да се има на ум дека вакви епидемии се во повеќе бранови, а за оваа се очекува да се забави за време на летото и да се појави повторно на есен.

 

Поради брзиот мутации на вирусот, вакцини нема да работи, но тие можат да ни го загрозат колку што ние веќе се заразени.

 

За да го зајакнете имуниот систем, се препорачува редовно да земате Витамин Ц ( во не кисела форма, како и кај нашите други протоколи, како натриум аскорбат или некој цитрат) како и мултивитамини, по можност од храна.

Не-киселел витамин Ц може да се направи дома од сода бикарбона ( половина мало лажиче) сок од 1-3 лимуни и вода или засладен чај. Процедура: Ставете ја содата бикарбоната во чаша, додајте сок од лимон, почекајте реакцијата да помине ( пената да испени), додајте течност или напиток и испијте, на собна температура. Разумно е ваков напиток постојано да пиете.

 

Избегнувајте ладни напитоци, топли напитоци се посоодветни.

Еве некој можни решенија: Да се надмине ( барем да се стекне со делумен имунитет) или лек ( кој сеуште не е достапен, но постојат повеќе постоечки лекови кои имаат некаков позитивен ефект, Кинезите постигнаа најмногу со  високи дози на интравенозен не-кисел витамин Ц).

 

(извори: Кинески студии, Американски студии, Професионални артикли)

 
 

 
 

ОДРЕКУВАЊЕ

Сите информации на овој профил се за цел само да се информира. Ги поттикнувам сите посетители на страницата да ги потврдат информациите во други релевантни извори. Пациентите и оние кои го користат РЕНС треба да се консултираат за можноста за користење на РЕНС со нивните доктори. Информациите на оваа страна нема за цел да ги замени информациите кои ги добивате од вашите доктори.

Авторот и сопственикот на оваа страна не е доктор ниту исцелител а информациите кои се дадени тука е како резултат на користење и развивање на протоколи кои се современи и можат да се комплементираат. Би сакал да посочам кога се користат протоколи неопходно е да се земе во предвид дека сите сме различни луѓе и дека истата доза не мора да кореспондира за секого според основната информација. Во случаи каде има разлики контактирајте со оној кој ви го дал протоколот за да се прилагодат дозите.

Авторот не превзема одговорност за можни компликации во случај на неправилно користење на протоколот или РЕНС формулата.

РЕНС продуктот е тестиран во сертифицирана лабораторија за безбедност и чистина, производство и дистрибуција според ХАСАП принципите.
 
 

Авторски права @ Зоран Дерновшек 2020 година